Bijeenkomst

KB-College: Geschonken schatten, 225 jaar schenkingen aan de KB

Inhoudsblokken

De opdracht van de KB, de nationale bibliotheek van Nederland is om van geschreven publicaties ten minste 1 uitingsvorm te verzamelen voor toekomstige generaties. De KB kreeg wettelijk de taak om als nationale bibliotheek een erfgoeddepot te vormen voor publicaties uit en over Nederland. In 1974 ging het vrijwillige depot van start. De collectie groeide gestaag, maar van publicaties vóór 1974 ontbreekt veel. Dankzij de vele schenkingen van particulieren, uitgevers, verenigingen en andere instanties worden de hiaten opgevuld. 

Met voorbeelden van schenkingen die de KB de afgelopen jaren ontving wil Melinda Kónya, Coördinator Schenkingen, de diversiteit aan publicaties laten zien die een groot deel van de KB-collectie vormen. Na het college is er tot 17:00 tijd voor een borrel.

KB-College

Vrijwel iedere maand vindt een college plaats, op een vrijdagmiddag. De specialisten en conservatoren nemen je mee voor een kijkje achter de schermen bij de KB. Zij vertellen je meer over hun werk, onze collectie en het beheer en behoud ervan. Iedere sessie heeft een ander onderwerp en belicht weer een nieuwe kant van de collecties en werkzaamheden bij de KB. Na afloop is er tijd voor een drankje en kun je in gesprek met de specialist of conservator. 

Aanmelden

Aanmelden kan via de webwinkel. De toegangsprijs is €7,50, hier zijn twee drankjes bij inbegrepen. Er is plaats voor maximaal 30 deelnemers.