Bijeenkomst

KB-College: Mee met een veranderende publicatiecultuur, wat verzamelen we als KB?

Inhoudsblokken

De KB draagt zorg voor de nationale bibliotheekverzameling van Nederland. Deze verzameling wordt gevormd door alle publicaties uit en over Nederland, ongeacht taal, vorm, inhoud of huidige locatie. De laatste jaren is de publicatiecultuur sterk veranderd; niet enkel boeken, kranten en tijdschriften worden gezien als publicatie maar ook blogs, sociale media en websites. Maar hoe verzamel je deze digitale publicaties? Wat neem je wel op en wat niet? En hoe zorgen we ervoor dat de nationale bibliotheekverzameling een representatieve afspiegeling is van de gehele samenleving?

In dit KB-College gaan diverse medewerkers van de KB dieper in op de publicatiegeschiedenis van Nederland, het digitaal verzamelen en raadplegen van publicaties. Tevens beantwoorden zij de vraag hoe we de meerstemmigheid van de nationale bibliotheekverzameling willen bevorderen. Ook krijg je de kans om een aantal publicaties met eigen ogen te zien en met conservatoren en collectiespecialisten in gesprek te gaan.

KB-College

Vrijwel iedere maand vindt een college plaats, op een vrijdagmiddag. De specialisten en conservatoren nemen je mee voor een kijkje achter de schermen bij de KB. Zij vertellen je meer over hun werk, onze collectie en het beheer en behoud ervan. Iedere sessie heeft een ander onderwerp en belicht weer een nieuwe kant van de collecties en werkzaamheden bij de KB. Na afloop is er tijd voor een drankje en kun je in gesprek met de specialist of conservator. 

Aanmelden

Aanmelden kan via de webwinkel. De toegangsprijs is €7,50, hier zijn twee drankjes bij inbegrepen. Er is plaats voor maximaal 30 deelnemers.