Bezoek

Museumnacht in de KB

Inhoudsblokken

Op zaterdag 8 oktober vindt de Museumnacht Den Haag plaats. Ook de KB doet hieraan mee. Tussen 20.00 uur en 01.00 uur ben je van harte welkom voor een uniek kijkje achter de schermen.

 

Wat is er te doen tijdens de Museumnacht in de KB?

  • Kom kijken en luisteren naar 6 spoken word-dichters. Zij geven hun eigen uitleg aan een tekst uit het middeleeuwse GruuthusehandschriftUrban poetry en de middeleeuwen komen zo samen deze avond. Bewonder de optredens van Sholeh Rezazadeh, Seckou Ouologuem, Robin Block, Radna Fabias, Ramona Maramis en Jörgen Gario. Dichter Ellen Deckwitz presenteert.
  • Volg een rondleiding door ons magazijn. Zo zie je zelf waar en hoe wij onze miljoenen boeken, kranten en tijdschriften bewaren.
  • Doe een middeleeuws potje Zwanzenborden. Strijd samen op een levensgroot spelbord met befaamde beesten uit onze middeleeuwse manuscriptencollectie.
  • Volg de bierproeverij van bierhistoricus Leendert Alberts. Je leert hier meer over de geschiedenis van bier én over bier in de middeleeuwen. 
  • Ontdek de zuivere klanken van de handpan in een workshop van Deniz Kavafoglu en Joris Cohen. Dit instrument bestaat pas een jaar of 20, maar ziet eruit als een middeleeuws ridderschild. 
  • Doe mee aan de workshop slampoetry onder leiding van Seckou Ouologuem, Museumdichter in Brugge. 

Het Literatuurmuseum en het RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis zitten in hetzelfde gebouw. Zij doen ook mee aan de Museumnacht. 

 

Hoe kan ik een kaartje kopen?

Kaartjes zijn vanaf augustus te krijgen via de site van Museumnacht Den Haag. Hier vind je ook informatie over prijzen, andere deelnemers en praktische zaken voor de nacht zelf.

 

Voorproefje

Ben je benieuwd naar de dichters die aan de slag gaan met het Gruuthusehandschrift? Bekijk hieronder de video over het handschrift en maak alvast kennis met de dichters.