Museumnacht

Museumnacht in de KB

Inhoudsblokken

Op zaterdag 12 oktober vindt de Museumnacht Den Haag plaats. Ook de KB doet hier aan mee. Tussen 19.00 uur en 00.00 uur ben je van harte welkom voor een uniek kijkje achter de schermen bij de nationale bibliotheek.

De KB valt onder Cluster Den Haag Centraal, samen met het RKD, Literatuurmuseum, Nationaal Archief en CBG. Al deze instellingen doen mee aan de Museumnacht en bieden een scala aan prachtige activiteiten, op maar 3 minuten wandelen vanaf Den Haag Centraal. 

Wat is er te doen tijdens de Museumnacht in de KB? 

Let op: het programma wordt nog aangevuld!

Bieryoga

Yoga en bier drinken op hetzelfde moment? Met Gebrouwen door Vrouwen kan dat. Tijdens de museumnacht kun je tijdens de speciale Bieryoga sessies je spieren én je lever opwarmen. We doen oefeningen zoals 'Downward Dancing Dog' en 'Party Warrior'. Je krijgt een koud biertje aan het begin van de les en aan het einde van de les is het biertje op en voel je je flexibel, relaxed en herboren.

Hidden places tour

Wegens het succes van voorgaande jaren MNDH zijn de rondleidingen opgeschaald. Duik met onze rondleiders tussen de boekenkasten, in de voor publiek gesloten magazijnen. Sluip in het donker door de bron van ontelbare verhalen en laat je verrassen door 122 km aan Nederlands geschreven erfgoed. Sta oog in oog met enkele opmerkelijke stukken uit de collectie van de KB!

ASCII Fotoportret

Laat jezelf portretteren om de foto vervolgens om te laten zetten naar een afbeelding in ASCII-tekenset. Om het compleet te maken, kun je je eigen KB-fotolijstje versieren.

Kaartjes

Kaartjes zijn vanaf augustus te krijgen via de site van Museumnacht Den Haag. Hier vind je ook informatie over prijzen, andere deelnemers en praktische zaken voor de nacht zelf.