Lezing

VERPLAATST | KB Avondgasten | Erasmus: dwarsdenker, door Sandra Langereis

Inhoudsblokken

Let op: deze lezing is verplaatst en vindt nu plaats in het najaar van 2024. Meer informatie over de nieuwe datum en aanmelden volgt.

--------------

Historicus en biograaf Sandra Langereis geeft voor KB Avondgasten een lezing in de KB. Haar biografie en geschiedenisboek ineen, ERASMUS: dwarsdenker, verscheen na 7 jaar onderzoek en schrijven bij uitgeverij De Bezige Bij en won de Libris Geschiedenis Prijs 2021. 

Het boek werd in de eindejaarslijsten van de Volkskrant en De Morgen uitgeroepen tot Beste Nederlandstalige Non-Fictieboek van 2021.

Langereis schrijft over geëngageerde cultuurmakers die zich door niets lieten tegenhouden in hun streven om uitdagende vernieuwers te zijn op het gebied van literatuur en wetenschap. Ze spreekt met plezier over haar werk voor groot en klein publiek met uiteenlopende achtergronden en interesses en ze gaat graag in op vragen en opmerkingen van het publiek.

KB Avondgasten

'KB Avondgasten' is een nieuw programma dat minstens 1 keer per maand op dinsdagavond plaatsvindt in Club Erasmus van de KB. Edities worden met verschillende formats en inhoud gevuld: van lezingen tot poëzie en van AMA-sessies tot andere multimediale performances.