Stagiair Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL)

Wist je dat de KB zoveel meer is dan een plek om te studeren? Dat het ook de plek kan zijn voor jouw (afstudeer)stage? Kom jouw wilde ideeën en frisse blik delen met de KB. Binnen ons team Fulltextdigitalisering werk je o.a. voor DBNL en tel je echt als collega mee. Ook krijg je hier als derde- of vierdejaars bachelor- of master stagiair in de geesteswetenschappen alle ruimte. En doorgroeimogelijkheden voor na jouw stage? Ook die zijn er bij de KB. Waar wacht je nog op?

Een stage bij de KB? Daar had ik eerder niet aan gedacht maar wat een fijne plek heb ik hier gevonden.
Laura 

Ontdek het samen met de KB in Den Haag

Pak jij ze? De vele mogelijkheden die er liggen om bij dé nationale bibliotheek van Nederland zelfstandig te werken aan fulltextdigitalisering en eventueel een afstudeerproject of onderzoek uit te voeren? Bij ons zet je flinke stappen in de ontwikkeling tot een ware fulltext-professional. Zo pas je alles wat je tot nu toe leerde in de praktijk toe als je: 

 • meewerkt aan het digitaliseren van teksten voor o.a. DBNL.
 • jouw bijdrage levert aan het onderhouden van de databases.
 • eventueel een eigen onderzoek uitvoert waarmee je bijdraagt aan DBNL.


We rekenen op jou van januari tot en met april (periode 1), of van mei tot en met augustus (periode 2), of van september tot en met december  (periode 3), 24-32 uur per week. 
 

Ben jij de stagiair die wij zoeken? 

We omarmen de verschillen van al onze collega’s. Sterker nog: we zien dat wij elkaar versterken door onze verschillen. Daarom zijn we benieuwd naar wie jij bent en wat jou bijzonder maakt. Is dat jouw gestructureerde werkwijze? Die je combineert met je interesse in digitalisering en Nederlandse taal- en letterkunde? Klinkt goed. Voor deze stage zien we ook graag dat jij: 

 • een derde- of vierdejaars wo-student(e) in de geesteswetenschappen (bijvoorbeeld Nederlandse taal en cultuur) bent.
 • nauwkeurig werkt.
 • de Nederlandse taal beheerst op minimaal C1-niveau.

   

Kies jij voor de KB?

Dan kies je voor een innovatieve stageplek waar je jezelf op meerdere fronten flink kan ontwikkelen. Daarbij kun je ook rekenen op onder andere: 
 

 • een bruto stagevergoeding van € 635,00 per maand (bij een stage van 40 uur per week). 
 • 100% vergoeding van jouw OV-kosten. Handig want jouw stageplek ligt op 3 minuten lopen vanaf het Centraal Station in hartje Den Haag.
 • onbeperkte deelname aan alle kennissessies. Voor én door onze KB-collega’s.
 • thuiswerkmogelijkheden waarbij je een laptop in bruikleen krijgt.
 • 1-op-1-begeleiding van jouw stagebegeleider bij de KB.  
 • misschien wel een baan bij de KB na het afronden van jouw stage.

Hoe is het om bij de KB te werken?

De KB is de nationale bibliotheek van Nederland. Wat meer mensen mogen weten, is dat de KB innoveert. Want dat doen we absoluut! Samen met 500 collega’s zetten we ons in om Nederland elke dag slimmer, vaardiger en creatiever te maken. Dit lukt ons door bijvoorbeeld alle digitale publicaties van én over ons land te verzamelen, te bewaren en te delen. Onze stagiairs helpen ons om met hun frisse blik en vernieuwende inzichten nog beter te worden. Waarmee verras jij ons?

Heb je nog vragen?

Kom maar op. Je kunt jouw vragen direct stellen aan Rosaly Klaver, stagecoördinator DBNL via @email. Bellen kan via 070-314 09 26.


Reageer op deze stage bij de KB.

 • We zijn doorlopend op zoek naar studenten. Reageer vóór 25 oktober (periode 1) of vóór 25 februari (periode 2) of vóór 15 juni (periode 3) via @email en vertel ons waarom je deze stage ziet zitten. We zijn benieuwd naar je plannen voor jouw tijd bij de KB. 

  Op dit moment hebben we voor periode 3 al voldoende aanmeldingen. Je kunt tot 25 oktober van dit jaar solliciteren naar een stageplaats voor periode 1 van 2025. 

 • Heb je ons overtuigd met jouw motivatie en ideeën? Dan spreken we graag met je af. Lukt een gesprek op locatie niet dan ontmoeten we elkaar digitaal. Als we geen stageplek voor je hebben, ontvang je een e-mail waarin we ‘jammer maar helaas’ zeggen.

  Tijdens de procedure bewaren we je gegevens. Lees meer hierover in onze privacyverklaring sollicitanten.