Stagelopen in de KB

Meewerken aan een slimmer, vaardiger en creatiever Nederland. Voor iedereen in Nederland onderzoeken, lezen, ontdekken en een leven lang leren mogelijk maken. Niet alleen belangrijk, maar ook leuk. Bij een stage bij de nationale bibliotheek van Nederland is het mogelijk! 

De KB heeft momenteel de onderstaande stage- en onderzoeksplaatsen beschikbaar. Je moet wel minimaal 8 weken beschikbaar zijn. Dus ben je op zoek naar een leuke stageplaats en herken je jezelf in 1 van de onderstaande profielen, klik dan verder op de link bij dat profiel. 

Herken je jezelf niet in onderstaande profielen, maar wil je wel stage lopen of een onderzoek doen bij de KB? Informeer naar de mogelijkheden bij de afdeling HR via @email.

Stage bij het team Restauratie

Stage bij het team Conservering

(Afstudeer)stage data science

Wil je alles wat je ooit leerde in de praktijk toepassen tijdens jouw afstudeerstage? Kom jouw wilde ideeën en frisse blik delen met de KB. Binnen ons Digitale Duurzame Toegang-team tel je echt als collega mee. Ook krijg je hier alle ruimte als universitair/hbo+-stagiair afstudeerstage. En doorgroeimogelijkheden voor na jouw stage? Ook die zijn er bij de KB. Waar wacht je nog op?

Meer over de stageplek.

Stage financieel medewerker

Kom jouw wilde ideeën en frisse blik delen met de KB. Binnen ons finance team tel je echt als collega mee. Ook krijg je hier alle ruimte als 2 of 3e jaars MBO3-stagiair financieel medewerker. En doorgroeimogelijkheden voor na jouw stage? Ook die zijn er bij de KB. Waar wacht je nog op?

Meer over de stageplaats.

Stagiair dagboekencollectie Willem Oltmans

Kom jouw frisse blik delen met de KB. Binnen ons team Collectiekennis tel je echt als collega mee. Ook krijg je hier alle ruimte als derdejaars- of master- stagiair Geschiedenis. En doorgroeimogelijkheden voor na jouw stage? Ook die zijn er bij de KB.

Meer over de stageplaats

Stagiair Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL) 

Wist je dat de KB zoveel meer is dan een plek om te studeren? Dat het ook de plek kan zijn voor jouw (afstudeer)stage? Kom jouw wilde ideeën en frisse blik delen met de KB. Binnen ons team Fulltextdigitalisering werk je onder andere voor DBNL en tel je echt als collega mee. Ook krijg je hier als derde- of vierdejaars bachelor- of master stagiair in de geesteswetenschappen alle ruimte. En doorgroeimogelijkheden voor na jouw stage? Ook die zijn er bij de KB.

Meer over de stageplaats