Word Vriend van de KB en steun ons werk. Als Vriend help je bijzondere topstukken te verwerven die we zonder steun niet kunnen aanschaffen. Iedereen kan Vriend van de KB worden, ook bedrijven. We tonen onze waardering door exclusieve evenementen voor Vrienden te organiseren. En natuurlijk krijg je als Vriend korting op je lidmaatschap van de KB.

Vriend worden

Word Vriend van de KB door jaarlijks een bedrag over te maken naar de Vriendenvereniging. Dit kan zowel particulier als via je bedrijf.

Lidmaatschapsvormen

Wil je ons steunen met een jaarlijkse donatie? Daar zijn we heel blij mee. Dit zijn de lidmaatschapsvormen:

 • Particulier lidmaatschap: je stort jaarlijks € 35 of meer. Je lidmaatschap loopt zolang je jaarlijkse overboeking loopt.
 • Vriend voor twee: je stort jaarlijks € 60 euro of meer en bent Vriend samen met een partner.
 • Vriend voor het leven: als je eenmalig € 750 of 5 jaar lang elk jaar € 150 stort ben je voor ons een Vriend voor het leven. Dit betekent dat je lidmaatschap van de Vriendenvereniging niet vanzelf verloopt, ook niet als je je jaarlijkse overboeking stopzet na 5 jaar.
 • Bedrijfslidmaatschap: je bedrijf stort jaarlijks € 90 of meer. Het lidmaatschap loopt zolang je jaarlijkse overboeking loopt.

Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier voor Vrienden. Nadat je aanmelding is verwerkt, ontvang je van ons een bevestiging van je aanmelding.

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via @email
 

Eenmalige schenking

Wil je ons steunen met een eenmalige schenking? We zijn blij met iedere bijdrage. Je kunt het overmaken naar bankrekeningnummer NL19INGB0000338208 t.n.v. Vereniging Vrienden van de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag. Graag hierbij vermelden dat het om een eenmalige schenking gaat.

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via @email.
 

Lidmaatschapsvormen

Als Vriend van de KB ontvang je van ons:

 • een welkomstcadeau
 • 50 procent korting op je KB-lidmaatschap 
 • toegang tot lezingen, bezichtigingen van topstukken en tentoonstellingen bij of met de KB
 • persoonlijke uitnodigingen voor publieksevenementen
 • jaarlijks het KB-nummer van het tijdschrift De Boekenwereld
   

Bovendien organiseren we jaarlijks een excursie, bijvoorbeeld naar een bijzondere bibliotheek.

Schenken met belastingvoordeel

De Vereniging Vrienden van de KB is een culturele algemeen nut beogende instelling (culturele ANBI). Dit betekent dat je schenking aan onze Vriendenvereniging fiscaal aftrekbaar is bij de Belastingdienst. Op de website van de Belastingdienst vind je meer informatie over (culturele) ANBI’s en wat de ANBI-status betekent voor jouw schenking.