Werken in IT bij de KB

De kern van onze organisatie? IT! De KB is de nationale bibliotheek van Nederland en een essentieel knooppunt in een netwerk van bibliotheken, erfgoedinstellingen en universiteiten. Vanuit deze rol beheren wij een gigantische hoeveelheid data en content: ruim 1,5 petabyte. Als IT-professional vervul je bij de KB een cruciale rol.

De digitale wereld van de KB

Stap in de digitale wereld van de KB. Een wereld die zich razendsnel ontwikkelt. Van fysieke bibliotheek naar digitale dienstverlener en netwerkpartner. Van traditionele datacenters naar moderne cloudoplossingen. En van traditionele projectleiders naar scrum masters en agile werken. Bovendien stopt onze digitale dienstverlening niet als de fysieke bibliotheek sluit. Continuïteit is dus een belangrijke voorwaarde.

We beheren bij de KB ruim 120 miljoen gedigitaliseerde pagina’s. Daarnaast zorgen we dat deze pagina’s toegankelijk zijn voor onze klanten. Daarvoor gebruiken we metadata en zorgen we voor de ontwikkeling van verschillende applicaties. Architectuurmodellen en roadmaps zorgen ervoor dat we dat doen in de juiste volgorde en in goede samenhang.

Stuk voor stuk uitdagingen waar we jouw expertise als solution architect, enterprise architect, DevOps engineer, securityspecialist (TISS, ISM, CISO), functioneel beheerder of tester goed bij kunnen gebruiken. Een baan waar je trots op kunt zijn.

Jouw essentiële bijdrage aan onze ambitie

De nationale bibliotheek is veel meer dan een plek waar je boeken leent en studeert. Wij zijn een partner in wetenschappelijk onderzoek. We dragen zorg voor onze erfgoedcollectie door het geschreven woord te bewaren én in de schijnwerpers te zetten. Daarnaast zetten we ons in om het leesplezier te vergroten en digitale vaardigheden te verbeteren. We geven toegang tot kennis, hulp en informatie en we voorkomen laaggeletterdheid. Zo maken we Nederland elke dag slimmer, vaardiger en creatiever. Een belangrijke maatschappelijke verantwoordelijkheid, waaraan jij als IT-professional een onmisbare bijdrage kunt leveren.

Op je plek bij de KB

Werken als IT-professional bij de KB is werken in een omgeving die volop in beweging is, met mensen die net zo gedreven zijn als jij. Je krijgt hier alle vrijheid om jouw talenten in te zetten en verder te ontwikkelen.

Ontwikkelmogelijkheden

Ontmoet collega’s uit verschillende vakgebieden, creëer je eigen project of verdiep je in nieuwe technologieën. Zorg je er bijvoorbeeld voor dat de bibliografische metadata via linked data-technologieën worden verrijkt en doorzoekbaar gemaakt? Draag je bij aan onze data security om digitale toegang te bewaken en privacy te waarborgen? Of maak je werkprocessen van collega’s nog efficiënter met SharePoint Online? Welke kansen jij ook ziet, wij geven je de ruimte.

(Secundaire) arbeidsvoorwaarden

Je krijgt maar liefst 42 vakantiedagen per jaar als je fulltime werkt. Een gezonde werk- en privébalans vinden we namelijk belangrijk. Natuurlijk horen daar flexibele werktijden en goede thuiswerkmogelijkheden bij, want wij snappen dat er meer is in jouw leven dan pionieren op het gebied van data. Hoe leuk je werk ook is.