Presentatie

De KB op de Tong Tong Fair

Inhoudsblokken

Van 31 augustus tot en met 10 september vindt in Den Haag de 63e editie van de Tong Tong Fair (TTF) plaats. Mensen kunnen hier samenkomen om te genieten van de Indische cultuur. Ook de KB is aanwezig met het Programma Indisch Erfgoed Digitaal. Op 7 september kun je een presentatie bijwonen, waarin we dit programma toelichten.

Over het programma Indisch Erfgoed Digitaal

Voor het Programma Indisch Erfgoed Digitaal is de KB op zoek naar Indische archieven en collecties bij (erfgoed)instellingen om te digitaliseren. Vooral collecties uit de 20e eeuw worden gedigitaliseerd. Deze worden bijeengebracht in een nieuw webportaal: Ons Land. Nederland, Nederlands-Indië, Indonesië. Dit portaal wordt vormgegeven samen met het Netwerk Oorlogsbronnen (NOB) en het Indisch Herinneringscentrum (IHC). Het ministerie van VWS financiert het programma.

Presentatie in Studio Tong Tong

De presentatie op donderdag 7 september vindt plaats in Studio Tong Tong op het Malieveld. Om 16.30 uur hoor je hier meer over het Programma Indisch Erfgoed Digitaal en zie je een preview van het webportaal en de mogelijkheden ervan. Je leert onder andere hoe je via het portaal scheepsjournalen, dagboeken, foto’s en persoonskaarten terugvindt en wat voor materiaal je er verder nog kunt vinden.  

Aanmelden

Voor deze presentatie en de entree tot de Tong Tong Fair heb je een kaartje nodig. De prijs van de kaartjes verschilt afhankelijk van de dag waarop je de Tong Tong Fair wilt bezoeken. Voor meer informatie en ticketprijzen kun je kijken op de website van de Tong Tong Fair. Hier staat ook het volledige programma van het evenement.

Wat doet de KB verder tijdens TTF2023?

Tijdens de Tong Tong Fair 2023 staat de KB elke dag in de entreetent met een stand. Hier vertellen vrijwilligers van de 3 betrokken instellingen je meer over het portaal, de digitalisering van archieven en collecties, het werven van vrijwilligers voor crowdsourcingprojecten en over de mogelijkheden om in Delpher Indische kranten en tijdschriften te raadplegen. In de KB geven onze collectiespecialisten Karin Vingerhoets en Arno Kuipers op 5, 6 en 7 september ook nog een speciale presentatie over Indische boeken in onze collectie.