Bijeenkomst

GEANNULEERD Reciting Footsteps: Stemmen uit het verleden, speuren naar sporen van voorouders

Inhoudsblokken

LET OP: Dit evenement is geannuleerd.

Kunstenaar en onderzoeker Sarojini Lewis, theatermaker Mathieu Wijdeven en community librarian Winston Brandon zochten in archieven en bibliotheken naar sporen van hun voorouders. Op 20 juni gaan zij onder leiding van Winston Brandon in gesprek over zoeken en vinden in archieven en bibliotheken. 

Sarojini Lewis zocht in de collecties van de KB in boeken naar informatie die haar dichter bracht bij de eerste vrouwelijke contractarbeider, Soerdie en koppelde dit verhaal aan haar identiteit in de tentoonstelling Reciting Footsteps of a Female Migrant Soerdie, die tot 14 juli is te zien in de KB. Deze tentoonstelling geeft aanleiding tot een gelaagd gesprek over roots, familieverhalen en bijzondere plekken. Winston Brandon maakte de tentoonstelling Slavernij. Stemmen uit het verleden, een diepgaande vertelling over zijn persoonlijke familieverhaal, die van 23 mei tot 9 augustus 2024 is te zien in het Provinciehuis Zuid-Holland. Ook Mathieu Wijdeven ging op zoek in bibliotheekcollecties en archieven. Hij deed onderzoek naar zijn betovergrootvader G.G.T. Rustwijk en voor zijn theatervoorstelling: Het waarom beantwoord

3 makers in gesprek

Onder leiding van Winston Brandon gaan deze makers in gesprek. Hoe gaan deze makers te werk? Wat vind je? En waar loop je tegenaan? En hoe verwerken zij hun vondsten in respectievelijk hun kunst, expositie en theatervoorstelling? Zij leggen de verschillende perspectieven naast elkaar om te kijken of ze verweven zijn of juist misschien wel in contrast staan van elkaar.

Praktische informatie

Het evenement vindt plaats in de KB, nationale bibliotheek in Den Haag. Hierdoor is het dus ook mogelijk om vooraf of achteraf de tentoonstelling Reciting Footsteps of a Female Migrant: Soerdie van Sarojini Lewis te bezoeken.

Kaartjes zijn te koop via de webwinkel en kosten € 7,50 (inclusief twee drankjes)*. 

Let op: bij aanschaf van dit ticket kies je voor ‘afhalen’, maar je hoeft niet je ticket te komen afhalen. Je krijgt namelijk geen papieren ticket, maar je naam komt op de bezoekerslijst. Na betaling ontvang je eerst een betalingsbewijs en daarna een mail ter bevestiging van de aankoop. Ook krijg je enkele dagen voorafgaand aan het evenement een herinnering.

*Bij annulering binnen 48 uur, kunnen we geen terugbetaling aanbieden.