Bijeenkomst

Tiele-dag: ‘Boek, bid en bewonder’

Inhoudsblokken

Op vrijdag 19 april wordt in de KB de Tiele-dag met als thema 'Boek, bid en bewonder' georganiseerd. Deze dag is een reis die van laatmiddeleeuwse, Middelnederlandse en Latijnse psalters tot 19e-eeuwse Nederlandse geschiedschrijving voor een Japans publiek gaat. Op deze reis ontmoeten we niet alleen de boeken maar ook de uitgevers, vertalers en lezers. En zoals het gaat bij reizen speelt de taal natuurlijk ook een rol. Nederlands, Latijn en Japans: wie zijn goede verstaanders en wie worden uitgesloten, waar ontstaat miscommunicatie en met welk beeld gaan we naar huis? Deze vragen en meer bespreken de Tiele-fellows deze middag in de resultaten van hun boekhistorisch onderzoek.

Tijdens de middag maak je ook kennis met de Tiele-fellows van dit jaar en wordt de winnaar van de Tiele-scriptieprijs 2023 bekendgemaakt.

Programma en aanmelden

Deelname aan de Tiele-dag is gratis. Wel is aanmelden verplicht. Dit kan door een mail te sturen aan @email. Het complete programma is te vinden op de website van de Tiele-stichting.

Over de Tiele-stichting

De Dr. P.A. Tiele-Stichting – opgericht in 1953 en vernoemd naar de vermaarde bibliograaf en bibliothecaris dr. P.A. Tiele (1834-1889) – heeft sinds 2003 de vorm van een samenwerkingsverband voor boekwetenschap waarin vrijwel alle wetenschappelijke en marktgelieerde organisaties en instellingen op dit terrein zijn vertegenwoordigd.