Inhoudsblokken

De AI-Parade is verlengd en is in november in 6 verschillende bibliotheken tegelijkertijd te bezoeken. Er zijn dan ook nieuwe installaties te zien, waarmee bezoekers op een interactieve manier kennis kunnen maken met kunstmatige intelligentie. De reizende tentoonstelling staat in november in Rotterdam, Almere, Arnhem, Rivierenland, Dommeldal en Spijkenisse. De AI-Parade wordt mede-mogelijk gemaakt door de KB.

Wat is de AI-Parade?

De AI-Parade bestaat uit een tentoonstelling, verschillende installaties en activiteiten rondom het thema artificiële intelligentie (AI), oftewel kunstmatige intelligentie. Niet iedereen weet wat AI is, waar het al in wordt toegepast of hoe je het kunt gebruiken. Het afgelopen jaar is de AI-Parade het hele land doorgetrokken om mensen nader kennis te laten maken met deze technologie. Zo kunnen zij zich voorbereiden op een toekomst waarin AI een steeds grotere rol zal spelen. 

Waar komt de AI-Parade?

De AI-Parade is heel november te bezoeken in 6 bibliotheken door het hele land: Rotterdam, Almere, Arnhem, Rivierenland, Dommeldal en Spijkenisse.

Nieuwe installaties

In de bibliotheken in Rivierenland en Spijkenisse zijn ook 2 nieuwe onderdelen te zien. ‘Echt of niet?’ is een quiz die in de deelnemende bibliotheken op een groot scherm wordt geprojecteerd. Je krijgt verschillende afbeeldingen te zien en mag raden of het een echte foto is, of dat deze door AI is gemaakt.

Ook komt er een installatie waarmee je persoonlijke Sinterklaasgedichten kunt genereren. Je voert onder meer de leeftijd en een aantal interesses van de persoon voor wie je het gedicht wilt laten maken in, en de installatie maakt een gedicht op maat.

Nederlandse AI Coalitie

De AI-Parade is een initiatief van de Nederlandse AI Coalitie. Deze coalitie is een brede samenwerking tussen het ministerie van Binnenlandse Zaken, het bedrijfsleven, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en maatschappelijke organisaties. Zij hebben 2 doelen: de ontwikkeling en toepassing van AI versnellen en verbinding tot stand brengen tussen verschillende AI-initiatieven in Nederland. De KB is lid van de Nederlandse AI Coalitie en medeorganisator van de AI-Parade.

In de agendarubriek op de website van de Nederlandse AI Coalitie vind je een overzicht van evenementen van de Nederlandse AI Coalitie.