Inhoudsblokken

Het tv-programma Het Klokhuis bezoekt in hun nieuwste aflevering de KB. De aflevering gaat over het maken van boeken. Hiervoor kwamen zij opnamen maken in ons gebouw. Ook laat onder meer collectiespecialist kinderboeken Karin Vingerhoets bijzondere kinderboeken zien. De aflevering is vanavond om 18:40 op NPO3 te zien.

In de aflevering interviewt presentator Pascal Tan collectiespecialist Karin Vingerhoets. Zij laat een aantal bijzondere pop-up-kinderboeken uit de collectie van de KB zien. Ook kwam kunstenaar Moon Brouwers op bezoek in de KB. Zij is de maker van Bovenkamers, een prachtig pop-upboek over de menselijke hersenen. Pascal interviewt haar over het creëren van pop-upboeken. 

De geschiedenis van boeken maken

Vroeger schreven monniken en nonnen boeken met de hand. De uitvinding van de boekdrukkunst heeft ervoor gezorgd dat we nu boeken met duizenden tegelijk kunnen produceren. Pascal bezoekt voor de aflevering ook het Huis van het Boek om te leren hoe dit monnikenwerk in zijn werk ging. 

De uitzending

De Klokhuis-aflevering Boeken Maken is woensdag 11 oktober van 18.40 tot 18.55 uur op NPO3 te zien. Uitzending gemist? Geen probleem! Hij is terug te kijken via hetklokhuis.nl en NPO Start

Meer weten?

Karin Vingerhoets
Collectiespecialist kinderboeken