Inhoudsblokken

Je ziet het goed, de KB, nationale bibliotheek, heeft een nieuwe website! Compleet met een nieuw, fris ontwerp en een verbeterde indeling. Neem vooral een kijkje. We vertellen je graag wat de belangrijkste veranderingen zijn. Dan vind je meteen weer je weg op onze site.

Wat verandert er op de nieuwe website?

Om te beginnen heeft de site een modern ontwerp dat past bij de KB-huisstijl. Met frisse fotografie en huisstijlkleuren. We spreken je als lezer voortaan aan met je en jij. En we zijn concreet, kort van stof en altijd hulpvaardig. Dit doen we vanuit onze kernwaarden: we zijn open, verbindend, betrouwbaar en vernieuwend.

Ook de indeling van de site is anders. We groeperen de onderwerpen voortaan per doelgroep. Zo weet je als lid, bezoeker, onderzoeker, cultuurliefhebber, belanghebbende, uitgever of als je graag bij ons wilt werken precies waar je kunt vinden wat je zoekt.

En wil je iets opzoeken in onze catalogus? Die vind je niet meer op de homepage, maar in de bovenbalk van de site. Zo kom je vanaf elke pagina makkelijk in de catalogus.

Waarom een nieuwe website?

De oude site werd al een tijd technisch niet meer ondersteund. Bovendien waren het auteursrecht en digitale toegankelijkheid niet goed geregeld. Daardoor waren niet alle teksten door iedereen goed te lezen. En ook zoekmachines wisten ons nog niet goed te vinden. Op de nieuwe site zijn deze problemen opgelost.

Contact over de nieuwe KB-site

Heb je vragen? Kom je een link tegen die niet werkt? Staat een foto op de verkeerde plaats? Of vind je de nieuwe site mooi? We horen het graag! Stuur een mail naar @email.