ProQuest Historical Newspapers: New-York Tribune / Herald Tribune

Doe je onderzoek naar grote gebeurtenissen uit de 19e en 20e eeuw? Of heb je interesse in de geschiedenis van de stad New York? In ProQuest Historical Newspapers vind je exemplaren van de Amerikaanse krant The New York Times die je bij je onderzoek kunnen helpen. Als lid van de KB kun je al deze kranten makkelijk online bekijken.

Wat kan ik vinden in ProQuest Historical Newspapers?

ProQuest Historical Newspapers bevat alle exemplaren van The New York Times van 1851 tot en met 2014. Je kunt de complete inhoud van de kranten doorzoeken. Dus naast nieuwsartikelen, kun je bijvoorbeeld ook advertenties, strips en foto’s bekijken.

Is deze bron handig voor mijn onderzoek?

Heeft jouw onderzoek te maken met grote gebeurtenissen uit de 19e en 20e eeuw? Of ben je een bepaald onderdeel van de stad New York aan het bestuderen, bijvoorbeeld de economie of de kunstscene? Dan biedt ProQuest Historical Newspapers een groot aantal bronnen voor jou.

Je vindt in deze krant artikelen over allerlei onderwerpen, zoals Amerikaanse politiek, economie, geschiedenis en kunst.

Zo gebruik je deze bron

ProQuest Historical Newspapers is een grote bron met veel opties. We hebben een paar tips op een rijtje gezet om je zoektocht zo soepel mogelijk te maken.

Let op: ProQuest is een Engelse website en je moet dus zoeken in het Engels.

Log in met je KB-account

PressDisplay is een betaalde bron. Je kunt er dus niet gratis in. Als lid van de KB kun je met je KB-account inloggen en PressDisplay gebruiken. Nog geen lid? Bekijk de opties om lid te worden.

Voer een zoekterm in

Voer in het zoekveld een zoekterm in. Je krijgt zodra je begint met typen suggesties voor zoektermen die je op weg kunnen helpen.

Verfijn de resultaten

Je kunt verschillende filters gebruiken om goede zoekresultaten te krijgen. Je kunt kiezen of je:

  • Eerst de nieuwste of juist de oudste kranten te zien krijgt.
  • Alleen resultaten wilt krijgen waarvan je de hele tekst kunt zien.
  • Alleen in een bepaalde tijd wilt zoeken, bijvoorbeeld de jaren 60.
  • Alleen in een bepaald tijdperk van de krant wilt zoeken.
  • Alleen bepaalde teksttypes wilt, zoals recensies of advertenties.

Bekijk een artikel

Als je een interessante tekst hebt gevonden, klik je op de titel van die tekst in de zoekresultaten. Het artikel opent dan meteen.

Tip: werk op een groot scherm

In ProQuest Historical Newspapers krijg je de kranten en losse artikelen te zien in hun oorspronkelijke papieren opmaak. Je moet zelf inzoomen op artikelen die je wilt lezen. Dit werkt het makkelijkst op een groot scherm.