Afstudeerstage of masteronderzoek Restauratie

Wist je dat de KB zoveel meer is dan een plek om te lezen en te studeren? Dat het ook de plek kan zijn voor jouw (afstudeer)stage of masteronderzoek? Kom jouw wilde ideeën en frisse blik delen met de KB. Binnen ons team Restauratie tel je echt als collega mee. Ook krijg je hier alle ruimte als hbo- of wo- of PhD-student. Waar wacht je nog op?

Je wordt echt als collega gezien en niet als stagiair.
Leda

Ontdek het samen met de KB in Den Haag

Pak jij ze? De vele mogelijkheden die er liggen om bij dé nationale bibliotheek van Nederland zelfstandig te werken aan jouw stage of onderzoek? Bij ons in het restauratieatelier zet je flinke stappen in de ontwikkeling tot een professioneel boek- en papierrestaurator. Zo verdiep je je tijdens jouw stage of onderzoek bijvoorbeeld in:

 • het restaureren van boeken en papier.
 • het toepassen van een specifieke restauratietechniek.

In principe definieer je je opdracht zelf, in overleg met de procesbegeleider vanuit de KB en de coördinator van jouw opleiding. We rekenen op jou voor een periode van 8 tot 26 weken, 24 tot 38 uur per week.

Op het gebied van conservering van de fysieke collecties heeft de KB 5 actuele onderwerpen.

Ben jij de stagiair die wij zoeken?

We omarmen de verschillen van al onze collega’s. Sterker nog: we zien dat verschillen een team sterker maken. Daarom zijn we benieuwd naar wie jij bent en wat jou bijzonder maakt. Is dat jouw gestructureerde werkwijze? Die je combineert met je interesse voor boeken en Nederlandse taal- en letterkunde? Klinkt goed. Voor deze stage zien we ook graag dat jij:

 • een hbo- of wo-opleiding doet die gerelateerd is aan boek- en/of papierrestauratie.
 • nauwkeurig werkt.
 • de Nederlandse en/of Engelse taal beheerst.

Kies jij voor de KB?

Dan kies je voor een innovatieve stageplek waar je jezelf op meerdere fronten flink kan ontwikkelen. Daarbij kun je ook rekenen op onder andere:

 • een bruto stagevergoeding van € 635,00 per maand (bij een stage van 40 uur per week).
 • 100% vergoeding van jouw OV-kosten. Handig want jouw stageplek ligt op 3 minuten lopen vanaf het Centraal Station in hartje Den Haag.
 • onbeperkte deelname aan kennissessies. Voor én door onze KB-collega’s.
 • thuiswerkmogelijkheden waarbij je een laptop in bruikleen krijgt.
 • 1-op-1-begeleiding van jouw stagebegeleider bij de KB.

Hoe is het om bij de KB te werken?

De KB is de nationale bibliotheek van Nederland. Wat meer mensen mogen weten, is dat de KB innoveert. Want dat doen we absoluut! Samen met 500 collega’s en onze netwerkpartners zetten we ons in om Nederland elke dag slimmer, vaardiger en creatiever te maken. Dit lukt ons door bijvoorbeeld alle digitale publicaties van én over ons land te verzamelen, te bewaren en te delen. Onze stagiairs helpen ons om met hun frisse blik en vernieuwende inzichten nog beter te worden. Waarmee verras jij ons?

Heb je nog vragen?

Kom maar op. Je kunt jouw vragen direct stellen aan Marco Martens, adviseur onderzoek conservering. Bellen kan via 070-314 09 11.

Reageer op deze stage of onderzoeksplek bij de KB

 • Reageer via @email en vertel ons waarom je deze stage ziet zitten. We zijn benieuwd naar je plannen voor jouw tijd bij de KB.
 • Heb je ons overtuigd met jouw motivatie en ideeën? Dan spreken we graag met je af. Lukt een gesprek op locatie niet dan ontmoeten we elkaar digitaal. Als we geen plek voor je hebben, ontvang je een e-mail waarin we ‘jammer maar helaas’ zeggen.

Tijdens de procedure bewaren we je gegevens. Lees meer hierover in onze privacyverklaring sollicitanten.