Persoonlijke ontwikkeling: dat is onze meerwaarde

Inhoudsopgave

Jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling bij de KB

Bij de KB zien we graag dat jij je persoonlijk en professioneel ontwikkelt. Als organisatie zijn wij zelf ook volop in beweging. Ooit was de KB een traditionele bibliotheek, maar we hebben ons ontwikkeld naar een organisatie waarin onze maatschappelijke waarde centraal staat. Via het internet vinden miljoenen mensen hun weg naar onze digitale collecties. Zo stellen wij iedereen in staat om te lezen, te leren en onderzoek te doen. Jou dus ook.

Waarom de KB persoonlijke ontwikkeling belangrijk vindt

Wij kunnen ons werk niet alleen doen. We werken daarom veel samen met netwerkpartners, zowel nationaal als internationaal. Denk aan het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, gemeenten, universiteiten, erfgoedinstellingen, de Vereniging Openbare Bibliotheken, IFLA en LIBER. Deze complexe samenhang van belangen, doelstellingen en activiteiten vraagt om expertise, een growth mindset en samenwerkingsvaardigheden. Het is dus in ons belang dat jij je blijft ontwikkelen.

Ruimte voor persoonlijke groei, training en ontwikkeling

Werk je bij de KB, dan krijg je veel ruimte voor persoonlijke groei, training en ontwikkeling. Of je je nu wilt verdiepen in duurzame toegankelijkheid, meer wilt weten over kunstmatige intelligentie of je presentatievaardigheden wilt verbeteren, er zijn mogelijkheden genoeg. Sterker nog: wij dagen je uit buiten de kaders te kijken en je eigen grenzen te verleggen. Zo kun jij bijdragen aan een brede, digitale en veelzijdige organisatie die staat voor vernieuwing en verbinding, en kun je werken aan je persoonlijke groei.

Bij de KB leren we van elkaar

Je leert het meeste van elkaar tijdens het werk. Deel jouw unieke inzichten met collega’s. Bijvoorbeeld in De Weetfabriek van de KB: een initiatief waarbij medewerkers kennis delen via workshops en presentaties. Natuurlijk leer je ook veel over elkaars vakgebieden in multidisciplinaire teams. Steeds vaker werken we volgens Agile-methoden en leren we met elkaar beter samen te werken en goede resultaten op te leveren. Daarnaast kun je deelnemen aan een breed scala aan sociale evenementen die niet meteen een relatie met het werk hebben, maar wel heel leuk en leerzaam zijn. Kortom: bij de KB raak je nooit uitgeleerd.