Werken bij de KB: impact maken en jezelf ontwikkelen

Inhoudsopgave

Werken bij de KB betekent werk doen dat ertoe doet. Voor iedereen in Nederland. Met ruim 500 collega’s zorgen we ervoor dat zoveel mogelijk mensen kunnen lezen en onderzoeken. De KB is dé plek waar alle publicaties van en over Nederland worden verzameld, bewaard en gedeeld. Digitaal en fysiek. Samen met onze binnen- en buitenlandse partners in bibliotheken en erfgoed- en onderzoeksinstellingen zorgen we voor een slimmer, vaardiger en creatiever Nederland. Jij binnenkort ook?

Werk met maatschappelijke impact

Of je nu collectiespecialist bent of Java-programmeur, bij de KB maak je maatschappelijke impact. Je werkt mee aan een samenleving waarin iedereen kan meedoen en zich kan ontwikkelen: van jong tot oud en van praktisch tot theoretisch opgeleid. Dat bereiken we onder andere met onze digitale diensten voor lezen en onderzoek, en door te zorgen voor alle publicaties van en over Nederland. En wist je dat we ook programma’s ontwikkelen die kinderen aanzetten tot lezen, tentoonstellingen organiseren over het geschreven woord, voorlichting geven, onderzoek doen en meebouwen aan een platform dat elke dag wordt gebruikt door zo’n 50.000 klanten? 
 

De verrassende veelzijdigheid van de KB

Van data tot bedrijfsvoering en van marketing tot collectiemanagement: bij de KB werken je collega's in de meest uiteenlopende gebieden. Je kunt hier bijvoorbeeld je hart ophalen als je aan de slag wilt met gigantische hoeveelheden data en content. Of wat dacht je van het verbeteren van de gebruikerservaring van onze online diensten of het bedenken van effectieve publiekscampagnes? Binnen onze veelzijdige organisatie werk je aan innovatieve projecten, met partners binnen en buiten de bibliotheekwereld, met de nieuwste technieken en de laatste inzichten.

Veel ruimte voor professionele en persoonlijke ontwikkeling

Werk je bij de KB, dan werk je op het fundament van een rijke geschiedenis. Tegelijkertijd bouw je mee aan de toekomst van de nationale bibliografie van Nederland. Dat doe je in een snel veranderende wereld. Een wereld die vraagt om actuele expertise, een lerende instelling en goede samenwerkingsvaardigheden. Daarom krijg je bij ons veel ruimte voor training, groei en ontwikkeling. Op professioneel en persoonlijk vlak. Of je je nu wilt verdiepen in duurzame toegankelijkheid, meer wilt weten over kunstmatige intelligentie of je presentatievaardigheden wilt verbeteren - er zijn mogelijkheden genoeg. 

Gezonde balans tussen werk en privé

Je presteert beter als je goed in je vel zit. Een gezonde balans tussen werk en privé vinden we daarom erg belangrijk. Dit betekent dat je naast je werk genoeg tijd overhoudt voor de dingen die jij belangrijk vindt. Op je werk en in je privéleven. Genoeg vakantiedagen, flexibiliteit en een prettige werksfeer dragen daaraan bij. Dit alles vind je terug in onze unieke arbeidsvoorwaarden, die je deels zelf kunt samenstellen. Wil je een verre reis maken of toch liever voordelig een e-bike aanschaffen? Ga je met ouderschapsverlof of neem je tijdelijk extra zorgtaken op je? Wij denken graag met je mee.