Inhoudsblokken

Ook de komende 12 maanden kunnen mensen die in het onderwijs werken gratis gebruikmaken van de wetenschappelijke database EBSCO Education Source. Hierin staan ruim 1 miljoen wetenschappelijke artikelen. Ook komt er een 2e manier om in te loggen voor deze database.

In EBSCO Education source vind je ruim 1 miljoen wetenschappelijke artikelen over allerlei onderwerpen. De coronapandemie bijvoorbeeld, maar ook het lerarentekort, onderwijsachterstanden en de in- en doorstroom van leerlingen. Deze artikelen helpen onderwijsprofessionals evidence-informed te werken: met kennis uit wetenschappelijk onderzoek én uit de praktijk.

Nieuwe aanmeldroute

Onderwijsprofessionals konden zich al via de KB en OpenAthens aanmelden voor de database. Dat hebben sinds 2019 ruim 17.000 mensen gedaan. Nu kan aanmelden ook via Entree Federatie. Dit is een gratis openbaar platform van Kennisnet. Je vindt er digitale lesmethodes en content van ruim 150 aanbieders. Waaronder nu dus ook EBSCO Education Source. Onderwijsprofessionals die bij een onderwijsinstelling werken die hierbij aangesloten is, kunnen inloggen met hun schoolaccount. 

Over de initiatiefnemers

‘Toegang tot wetenschappelijke literatuur’ is een initiatief van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) en de KB. Het NRO maakt zich sterk voor het verbeteren en vernieuwen van het onderwijs met kennis uit onderzoek. De KB wil duurzame, vrije toegang tot wetenschappelijke artikelen. Astrid van Wesenbeeck, Open Science Officer bij de KB: “Dit is een belangrijke stap in het toegankelijk maken van kennis uit onderzoek voor de onderwijsprofessional. Uiteindelijk wil het onderwijsveld toegang tot alle wetenschappelijke artikelen over onderwijsonderzoek, niet alleen tot het aanbod in EBSCO Education Source.”

Meer weten?

Astrid van Wesenbeeck
Open Science Officer