Inhoudsblokken

De KB werkt aan een nieuw bibliotheeksysteem voor de collectie. Als eerste stap vervangen we op woensdag 15 juni het uitleensysteem. Van donderdag 9 juni om 17.00 uur tot en met woensdag 15 juni om 9.00 uur bieden we daarom tijdelijk een beperkte dienstverlening.  

Nieuw bibliotheeksysteem

De vernieuwing is een grote operatie. Daarom vervangen we niet alles in één keer. In plaats daarvan vervangen we de komende jaren een voor een alle onderdelen van onze processen. Het vervangen van het uitleensysteem is de eerste stap. In deze eerste fase wordt de KB-catalogus aangepast aan het nieuwe bibliotheeksysteem. De catalogus blijft voor het grootste deel werken zoals je gewend bent. Alleen de manier waarop je publicaties aanvraagt, verandert. Meer uitleg daarover vind je hieronder. 

  • Leeszaal van de KB.

Tijdelijk beperkte dienstverlening

We bereiden deze aanpassing zorgvuldig voor. Daarom bieden we van donderdag 9 juni 17.00 uur tot en met woensdag 15 juni om 9.00 uur tijdelijk een beperkte dienstverlening. Tijdens deze periode is het niet mogelijk om zelf materialen aan te vragen en te verlengen. Deze situatie gaat al op donderdag 9 juni om 11.30 uur in.

Ook kun je tijdelijk niet zelf online een lidmaatschap afsluiten of verlengen of je gegevens wijzigen. Neem contact met ons op om je bezoek voor te bereiden of wijzigingen te doen. We doen ons best om materialen ter beschikking te blijven stellen, maar het kan wat langer duren dan gebruikelijk. Vanaf woensdag 15 juni is de aangepaste catalogus beschikbaar en is weer volledige dienstverlening mogelijk. 

Veranderingen in de KB-catalogus

In de nieuwe KB-catalogus zoek je nog steeds naar titels, zoals je gewend was. Je kunt via de catalogus nog steeds naar de digitale versies van materialen in Delpher en DBNL. Wil je een fysieke publicatie inzien? Dan kun je vanaf woensdag 15 juni klikken op de knop ‘Reserveren’. Voortaan heet aanvragen reserveren. Het onderscheid tussen een aanvraag en een reservering bestaat dus niet meer. 

Veelgestelde vragen en uitleg over het nieuwe bibliotheeksysteem

Wil je weten hoe je voortaan een boek reserveert met het nieuwe bibliotheeksysteem? Bekijk deze uitleg of de video hieronder. Heb je een andere vraag? Bekijk de pagina met veelgestelde vragen.

Bekijk hier hoe je kunt reserveren in de nieuwe KB-catalogus.