Inhoudsblokken

Op vrijdag 8 december publiceren we de nieuwe Schadeatlas ontwerptekeningen. Dit boek is een hulpmiddel bij het maken van een schade-inventarisatie van ontwerptekeningen. Het helpt bij het herkennen van schade aan deze stukken, en bij het beheren en behouden ervan.

Schadeatlas ontwerptekeningen: wat staat erin?

De Schadeatlas ontwerptekeningen helpt specifiek bij het herkennen en categoriseren van schade bij ontwerptekeningen van architectuur. Daarnaast geeft het informatie over het beheer en behoud ervan. Er staat informatie in over materialen, technieken, gebruikssporen en schades. Verder kun je lezen over hoe de ontwerptekeningen zijn ontstaan en wat de specifieke kenmerken van de tekeningen zijn. Alle teksten in de schadeatlas zijn in het Nederlands en in het Engels.

Deze nieuwe schadeatlas is alweer de derde in een reeks. Eerder publiceerden we al de Schadeatlas archieven en Schadeatlas bibliotheken

Voor wie is het interessant?

De Schadeatlas ontwerptekeningen is interessant voor erfgoedinstellingen die ontwerptekeningen in hun collectie hebben. Maar ook voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van ontwerptekeningen van architecten.

Samenwerking Metamorfoze en het Nieuwe Instituut

De Schadeatlas ontwerptekeningen is gemaakt door Metamorfoze en het Nieuwe Instituut. Metamorfoze is een programma van de KB voor het behoud van en duurzame toegang tot het papieren erfgoed van Nederland. Het programma is een initiatief van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Nieuwe Instituut is een museum voor architectuur, design en digitale cultuur.

Geïnteresseerd in een exemplaar?

De Schadeatlas ontwerptekeningen is gratis te bestellen via onze webshop.