Wil je weten wat de afgelopen tijd aandacht kreeg in het nieuws op wereldniveau? Of heb je de internationale kijk op een bepaald onderwerp nodig? In PressDisplay vind je duizenden kranten en tijdschriften uit meer dan 150 landen die je bij je onderzoek kunnen helpen. Als lid van de KB kun je al deze kranten en tijdschriften makkelijk online bekijken.

Wat kan ik vinden in PressDisplay?

PressDisplay is een verzameling van kranten en tijdschriften die kortgeleden zijn verschenen, namelijk tijdens de afgelopen 3 maanden. Alle exemplaren die ouder dan 3 maanden zijn, staan niet (meer) in PressDisplay.

Je vindt in PressDisplay:

  • Ongeveer 3.000 internationale kranten en een aantal Nederlandse kranten. Naast de nieuwste krant, kun je ook alle exemplaren van de afgelopen 3 maanden bekijken.
  • Ongeveer 3.000 internationale tijdschriften en een aantal Nederlandse tijdschriften, zoals De Standaard en The Guardian. Naast het nieuwste exemplaar, kun je ook alle exemplaren van de afgelopen 3 maanden bekijken. De tijdschriften hebben allerlei onderwerpen, zoals sport, geschiedenis, voeding en natuur.

Van alle beschikbare kranten en tijdschriften kun je de artikelen volledig bekijken en lezen.

Is PressDisplay handig voor mijn onderzoek?

Heb je voor je onderzoek de internationale kijk op bepaalde onderwerpen of gebeurtenissen nodig? Kun je daarbij artikelen gebruiken die kortgeleden zijn geschreven? Dan biedt PressDisplay een groot aantal bronnen voor jou.

Spreek je naast Nederlands ook andere talen? Dan kun je die kennis handig gebruiken in PressDisplay. De meeste kranten en tijdschriften in deze bron zijn namelijk buitenlands en in andere talen dan het Nederlands geschreven. Zo kun je de krant Le Figaro in het Frans lezen en het tijdschrift China Newsweek in het Chinees. PressDisplay geeft geen Nederlandse vertalingen.

Hoe gebruik ik PressDisplay?

PressDisplay is een grote bron met veel opties. We hebben een paar tips op een rijtje gezet om je zoektocht zo soepel mogelijk te maken. Let op dat PressDisplay een Engelse website is. De zoekfilters zijn dus ook in het Engels.

Log in met je KB-account

PressDisplay is een betaalde bron. Je kunt er dus niet gratis in. Als lid van de KB kun je met je KB-account inloggen en PressDisplay gebruiken. Nog geen lid? Bekijk wat de opties om lid te worden zijn.

Voer een zoekterm in

Voer in het zoekveld een zoekterm in. Dit kan een Nederlandse zoekterm zijn, maar ook een uit een andere taal. Je kunt ook meteen zoeken naar de titel van een krant of tijdschrift. Daarnaast kun je bekijken welke tijdschriften en kranten uit welk land beschikbaar zijn.

Verfijn de zoekresultaten

Je kunt verschillende filters gebruiken om goede zoekresultaten te krijgen. Je kunt kiezen of je:

  • Alleen in een bepaalde krant of tijdschrift wilt zoeken.
  • In een bepaalde tijd wilt zoeken, zoals alleen vandaag of deze week.
  • Alleen in een bepaalde taal resultaten wilt.
  • Alleen resultaten wilt van een bepaalde schrijver.
  • Alleen wilt zoeken in de titels van artikelen of in de hele tekst.

Bekijk een artikel

Als je een interessant artikel hebt gevonden, klik je op het artikel in de zoekresultaten. Het artikel opent dan meteen.

Tips voor het werken met PressDisplay

Werk op een groot scherm

In PressDisplay krijg je kranten en tijdschriften te zien in hun oorspronkelijke papieren opmaak. Je moet zelf inzoomen op artikelen die je wilt lezen. Dit werkt het makkelijkst op een groot scherm, bijvoorbeeld op een laptop.

Log in op een rustig moment

Er kunnen 5 mensen tegelijk in PressDisplay via hun KB-account. Krijg je even geen toegang? Probeer het dan op een later moment nog een keer.

Als je momenteel geen toegang kunt krijgen, krijg je dit scherm te zien:

Check je toegang met Lean Library

Met Lean Library zie je of je met je KB-lidmaatschap toegang hebt tot verschillende betaalde online services, zoals PressDisplay.