De Gruyter

Wat zijn de nieuwste inzichten over klimaatverandering? Hoeveel blijvende invloed heeft Obama gehad op de politiek? De Duitse uitgeverij De Gruyter publiceert e-books, tijdschriften, databanken en naslagwerken over onder andere politiek, filosofie, geschiedenis en taalkunde. Ben je lid van de KB? Dan heb je toegang tot deze bron. 

Wat vind je in deze bron?

De Gruyter is een internationale uitgever van wetenschappelijke tijdschriften en boeken. Een groot deel daarvan is online in te zien via hun website. Vanaf eind 20e eeuw tot nu. Ze geven ruim 1.300 nieuwe boeken en 900 tijdschriften per jaar uit. Je vindt er dus de nieuwste inzichten. Of je nou onderzoek doet naar Donald Trump, Nietzsche, Japan, het milieu of naar Rem Koolhaas. Op de website van De Gruyter krijg je toegang tot: 

  • Ruim 110.000 wetenschappelijke boeken. 
  • Meer dan 800.000 tijdschriftartikelen. 
  • Verschillende databases, online referentiewerken en bibliografieën. Dit zijn hulpmiddelen waarmee je verder onderzoek kunt doen. Bijvoorbeeld over het Joods-Duitse erfgoed en over taalkunde. 
  • Uitgebreide metadata, abstracts en indexen. Ook dit zijn handige hulpmiddelen voor verder onderzoek.  

Veel publicaties op De Gruyter zijn Engelstalig, maar er zijn ook onder meer Duitse, Franse, Spaanse en Nederlandse bronnen te vinden. 

Is De Gruyter handig voor jouw onderzoek?

Ben je geïnteresseerd in de maatschappij, de wereld, het milieu, economie of kunst? Wil je je serieus verdiepen in een onderwerp? Dan is De Gruyter interessant voor jou. Je vindt er een mooie selectie artikelen en boeken die je kunt downloaden als pdf of epub-bestand. Of je nou zoekt naar informatie over hiphop of over walvissen, je krijgt altijd een lijst met goede resultaten.  

Zo gebruik je deze bron

Volg de stappen en begin je onderzoek bij De Gruyter. 

Log in met je KB-account

Log in met je KB-account. De Gruyter is een betaalde bron. Je kunt er dus niet gratis in. Maar: als KB-lid heb je toegang tot alle publicaties. Lees hier meer over lid worden van de KB.

Kies een zoekterm

Voer in het zoekveld een onderwerp in. Of zoek op auteur, titel of tijdschrift.  

Verfijn de resultaten

Filter bijvoorbeeld op ‘last year’ (afgelopen jaar) om alleen de nieuwste publicaties te zien. 

Kies en bekijk een tekst

Lees de beschrijving van de publicatie of bekijk de volledige tekst als epub- of pdf-bestand. 

Nog makkelijker zoeken?

Met Lean Library zie je snel en makkelijk of je met je KB-abonnement toegang krijgt tot een bron.