De Titanic en Pukkie Planta

12 april 2012 Jeannette Kok Kinderboeken en strips

Een vreemde combinatie, maar toch hebben die twee iets met elkaar gemeen: het 3D effect! Honderd jaar geleden verging het passagiersschip Titanic na een aanvaring met een ijsberg. Dat was aanleiding om de film uit 1997 over deze ramp opnieuw in een 3D versie uit te brengen. Volgens de Volkskrant moet deze film– met of zonder 3d bril – op een groot scherm worden beleefd, en zeker niet op televisie.

3D-bril bij Pukkie Planta
3D-bril bij Pukkie Planta
Dierenwereld in relief
Dierenwereld in relief
3D-bril bij Dierenwereld in relief
3D-bril bij Dierenwereld in relief

Terzijde: met de Plantamargarine was meer aan de hand: in de jaren vijftig was het een bekend merk, maar toen het product in de jaren zestig werd “verbeterd”, gebeurde er iets dat niet gepland was: de consumenten kregen rode pukkeltjes. Het was een echte epidemie, waar 100.000 mensen last van hadden en waarbij zelfs enkele doden te betreuren waren. Unilever moest schadevergoeding betalen en het merk Planta werd uit de handel genomen. Maar aan dat alles had Pukkie Planta part noch deel, al zou je in zijn voornaam een vooruitwijzing kunnen zien.

Op de Historische kranten-site van de KB is de lancering van de reeks Pukkie Planta te vinden, en het nieuws over de Planta pukkelziekte.